En lille introduktion og guide til Da Nang

Da Nang er Vietnams tredje største by, men langt mindre kendt end hovedstaden Hanoi og landets største by, Saigon. Byens historie startede som en vigtig by i Champa-riget for mere end tusind år siden. Navnet Da Nang menes også at komme af Cham ordet ”da nak”, der henviser til den store flodmunding, der deler byen. For tusinde år siden var Vietnam opdelt i tre riger. Dai Viet, som er hvor det moderne Vietnam startede. Champa i det centrale Vietnam og Khmer-riget i syd, som strakte sig langt ind i det som i dag er Vietnam.

Denne guide til Da Nang skal dog handle om den moderne by. Men først en lille ansvarsfraskrivelse, for Da Nang er en af mine personlige favoritbyer i Vietnam. Ikke fordi byen er fyldt med store attraktioner og seværdigheder, men fordi det er det bedste sted at opleve det moderne Vietnam. Byen er på 10-15 år vokset fra at være en stor og søvnig by til en vaskeægte storby. Her kommer utroligt få udenlandske besøgende. De fleste farer lige forbi, som de besøger Hue og Hoi An, men det er netop derfor du skal opleve Da Nang.

De største oplevelser i Da Nang er også dem, du finder ved at slentre rundt i byens gader. Se de mange caféer, hvor de unge vietnamesere hænger ud og slapper af. Se de ældre mænd sidde i gaderne og spille brætspil. Nyd en lækker omgang Pho og få lidt god kaffe mens man observerer hverdagslivet i det moderne Vietnam uden turismen. Da Nang har ikke de store seværdigheder, men det betyder ikke at byen ikke har flere interessante museer og attraktioner. Denne guide til Da Nang handler derfor om den centrale del af byen.

IMG 0124
Da Nang er fydt med hyggelige caféer
IMG 0137
Reklame for Danang Urban Bus

Oplevelser i Da Nang om dagen

Da Nang er slow travel når det er bedst og det få turister i Vietnam oplever. Der er ingen store attraktioner, shopping eller historiske bymidte. Men dette er netop årsagen til at du skal tage dig god tid på rejser til Vietnam og få det hele med.

  • Da Nangs største attraktion er allerede nævnt. Men tag dig tid til at blot slentre rundt i byens gader. Nyd de utallige caféer og se vietnamesere drikke deres kaffe, tale med vennerne og kigge på deres telefoner. Gør et stop ved en af juicebarerne, der serverer friskpresset juice og sukkerrør – og nyd en omgang Pho, Banh Xeo eller nogle lækkerier fra nogle af de mange små gadeboder.

  • I Da Nang skal man besøge Cham-museet med sine mange fascinerende skulpturer. Da Nangs historie starter for alvor med Cham-folket og Champa-riget. Et Hindu rige i det centrale Vietnam ved landets kyster og sletter, der strakte sig fra omkring Hue i nord til Nha Trang i syd. Derfor skal man besøge Champa-museet, med levn og gamle statuer fra dette gamle rige – og blive klogere på Vietnams tidlige historie og gamle riger.

  • Bor du rigtig i Da Nang, kan byen faktisk opleves til fods, lige krydret med en taxatur eller to måske. Som du drager ud på oplevelser i Da Nang bør du kombinere byens traditionelle seværdigheder og attraktioner. Byen har flere interessante museer og seværdigheder, og de er oplagte at planlægge med, når man går igennem byen. Jeg kommer tilbage til museer og attraktioner senere i det indlæg.
IMG 0147
Benyt dig af det store billige udvalg af friskpresset juice og sukkerrør, kvalitetskaffe og god mad til utroligt få penge
IMG 0081
Fascinerede skulpturer på Champa-museet - og Cham-folket lever faktisk stadig i Vietnam i dag og er en af landet etniske minoriteter.

Oplevelser i Da Nang om aftenen

Når det bliver mørkt, lyser Da Nang farverigt op og viser sig som en ægte storby. Derfor er der også lidt oplevelser, man bør opsøge om aftenen. Så tid til at slentreturen gennem byen kommer til anden halvdel og til at opleve farverige og livlige Da Nang.

  • Om aftenen skal du ned til Bach Dang, der skal opleves i Da Nang. Vejen er beliggende langs Han-floden byder på en farverig udsigt over byens berømte broer, skyskrabere og charmerende atmosfære. Oplev hvordan motionister og andre folk nyder de køligere temperaturer. Fra Bach Dang har du den mest imponerende udsigt til Da Nang.

  • Fra Bach Dang er du ikke langt fra Dragebroen, byens måske mest kendte vartegn. Er du heldig, kan du se den spyr ild. En populær attraktion særligt blandt unge som alle skal have et billede – og det skal du selvfølgelig også.

  • Lige bag ved Dragebroen finder du natmarkedet Cho Cem Son Tra. Det kan være lidt intenst, da de ikke så vant til turister og du hurtigt får kastet en menu eller to i hånden. Det er blot en del af oplevelsen. Markedet er fyldt med lækker seafood og den lækre delikatesse Oc Hut, snegle med chili og citrongræs. Samt mulighed for at finde en lille souvenir.

  • For 10-15 år siden var Da Nang ganske kedelig om aftenen, men der er nu kommet lidt barer og hyggeligt natteliv. Fra Bach Dang kan man finde flere cocktailbarer, men også gaderne bagved når man går væk fra floden. Så vil du have en øl eller en cocktail, er der i dag gode muligheder for at hygge dig.
IMG 0265
Han-floden deler Da Nang op i to og er flodmundingen der har givet navn til byen
IMG 0253
Masser af frisk seafood på Cho Cem Son Tra-natmarked kort fra dragebroens hoved

Museer og attraktioner

Som du går på opdagelse i Da Nang skal du planlægge at besøge et par museer og attraktioner. Udover det allerede nævnte Champa Museum og Dragebroen er der flere interessante seværdigheder og oplevelser i Da Nang.

  • Ho Chi Minh Museum og Zone 5 Military Museum er begge beliggende samme sted. Udenfor står en række kampvogne, jetjagere, helikoptere m.m., som amerikanerne efterlod efter den 2. indokinesiske krig. Indenfor er Ho Chi Minh museet er fyldt med fotos, kort og artefakter og starter med flere hundrede år gamle krige, til fransk kolonialisme og sidste den amerikanske krig.

  • Dong Dinh museet bryder lidt præmissen for denne Da Nang guide, for det ligger på Son Tra-halvøen. Det er dog blot en kort taxatur fra centrum. Et smukt gennemført museum i grønne omgivelser med forskellige udstillinger. Blandt andet artefakter op til 2500 år gamle fra Champa, Sa Huynh og Dai Viet kulturerne. Her er også en udstilling om den gamle fiskerlandsby, Nam Tho på Son Tra-halven, med redskaber, møbler og andet – blandt flere andre interessante udstillinger.

  • Bevæger du dig ud på So Tra-halvøen for at besøge Dong Dinh, så er Linh Ung Pagoda også et stop værd. Den store Buddha statue spejder ud over havet og Da Nang, og det store tempelkompleks er en flot oplevelse.

  • Går du langs Bach Dang i løbet af dagen, så er det også værd at besøge Da Nang Katedral. Kirken blev bygget i 1923 under den franske kolonitid og også en af de få franske arkitektoniske seværdigheder tilbage i Da Nang.

  • Da Nang museet er en af de store historiske oplevelser i Da Nang. Dog ikke på grund af museet, men omgivelserne. For Da Nang-museet er placeret i det historiske Dien Hai-citadel, hvor Frankrig angreb Vietnam og de første kampe mellem de to lande fandt sted i 1858.
IMG 0206
IMG 0177

Shopping

Som nævnt er der ikke meget shopping i Da Nang. Selvfølgelig har Da Nang et storcenter som Vincom Plaza og traditionelle markeder som Con Market og Han Market. De to markeder er sjove, hvis du kan lide gå på jagt efter skæve produkter, tørret frugter og andet lokalt. Men grundlæggende er Da Nang kedelig som en shopping destination. Det betyder dog ikke alverden når Hoi An er det bedste sted at shoppe i Vietnam og kun en lille time væk.

Men der bliver faktisk produceret tasker og kufferter fra bl.a. Jack Wolfskin, Samsonite, American Tourister, High Sierra og Masterpiece i Vietnam. Hos Di Outdoor i Da Nang, fandt jeg en 30 liter Jack Wolfskin taske, den ægte vare, til cirka 165 kroner – der på det tidspunkt blev solgt for tæt ét tusinde kroner i Danmark. Så mangler man en rygsæk, ny stor backpacker rygsæk eller en ny kuffert, kan der muligvis laves et rigtig godt køb i Da Nang. Du kan tjekke Vincom Plaza for kufferter.

Men shopping i Da Nang er mest hvis du mangler noget bestemt.

IMG 0117 1
Caféerne er en de hyggelige oplevelser i Da Nang og det gælder om at nyde den gode friske kaffe. Shopping er bedre i Hoi An
IMG 0130
Du finder også masser af god lokal mad og til meget små penge. Så få en god portion Pho til frokost og måske en hurtig Banh Mi på farten

Er din interesse blevet vækket?

Er din interesse blevet vækket for en rejse til Vietnam og måske tilmed et stop i Da Nang. Så ring eller skriv endelig, for Bambus Rejser kan hjælpe med netop den skræddersyede rejse, du ønsker. Det betyder selvfølgelig også mulighed for skøn slow travel med tid til at virkelig få Vietnam ind under huden. En rejse hvor der både bliver tid til Kejserbyen Hue, den historiske handelsby Hoi An og Vietnams oversete storby Da Dang – eller hvad du måtte ønske.

Undertegnet, bag Bambus Rejser, har besøgt Vietnam mange gange på både korte og lange rejser. Ligesom jeg har besøgt de klassiske destinationer, har jeg også rejst væk fra turismen som med Da Nang, Qui Nhon, højlandet og vidt og bredt for at opleve landets mange smukke Champa-templer og ruiner. Så ring eller skriv om du søger de klassiske højdepunkter, en rejse langt fra hvor andre turister kommer eller en blanding midt i mellem.

Send besked

Telefon 70 40 42 45

Email post@bambusrejser.dk